Izvan kruga d.o.o. - logo
Djelatnosti

Voda je izvor života. Ona je neprocjenjiva vrijednost koju treba sačuvati. Mi nudimo prava rješenja.

Više o djelatnostima
Traženje i sanacija gubitaka vodeAlternativni izvori vodeDaljinsko praćenje potrošnje vodeIzrada dokumentacije

Traženje i sanacija gubitaka vode

Vodovodna mreža podložna je promjenama tijekom vremena. U većini objekata mreža je stara više desetljeća i zato dolazi do oštećenja i propuštanja. Opremljeni smo posebnim uređajima koji na jednostavan i učinkovit način precizno određuju propuštanja na mreži. Nakon toga kreće se u iskope i sanaciju pronađenih oštećenja.

Izvan kruga - Ušteda vode ga d.o.o.

Daljinsko praćenje potrošnje vode

Jedna od temeljnih mjera za uspostavu nadzora nad potrošnjom vode je ugradnja sustava za daljinsko praćenje potrošnje vode. Pomoću njega je, putem računala, u svakom trenutku, 24 sata na dan, vidljiva svaka promjene u vodovodnoj mreži. Na taj je način moguće pravovremeno reagirati i spriječiti neželjene troškove.

Daljinsko praćenje potrošnje vodeDaljinsko praćenje potrošnje vodeDaljinsko praćenje potrošnje vodeDaljinsko praćenje potrošnje vode Daljinsko praćenje potrošnje vode

Mjerenje protoka otpadnih voda

Izgradnjom sustava javne kanalizacije i pročišćavanja otpadnih voda, cijena odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda značajno će se povećati. Ukoliko objekt nije opremljen umjerenim mjestom za mjerenje protoka otpadnih voda (nadalje: mjerač protoka) komunalno društvo i Hrvatske vode obračunavaju naknade prema preuzetim količinama iz javnog vodovoda. Industrijskim i turističkim objektima sa značajnom potrošnjom vode, koja se ne ispušta ili nije onečišćena, to je trošak koji se može izbjeći. Npr., objekt koji troši značajne količine vode za rashlađivanje, umjesto plaćanja isključivo ispuštenih otpadnih voda (npr. 10.000,00 m3/mjesečno), plaća naknadu na ukupnu količinu preuzetih voda (20.000.00 m3/mjesečno). Trošak naknada za odvodnju, pročišćavanje i zaštitu voda na konkretnom objektu iznosi 7,00 kn/m3. Mjesečni trošak navedenih naknada za objekt bez mjerača protoka iznosi 140.000,00 kn, a s mjeračem protoka 70.000,00 kn. Povrat investicije u mjerače protoka ovisi o mnogo faktora, ali najčešće iznosi od 2 do 5 godina. Trošak vode najviše će rasti upravo na naknadama za odvodnju i pročišćavanje. Za vas ćemo napraviti analizu isplativosti investicije, s odgovarajućim rokom povrata, projekt te samu izvedbu i umjeravanje mjerača protoka vode.

Mjerenje protoka otpadnih voda - Izvan kruga d.o.o.

Prednosti naših sistema

fly FUN FACTS

Alternativni izvori vode

Pojedini objekti koriste velike količine tehnološke vode za zalijevanje i razne tehnološke procese poput pranja, prerade i sl. za što nije nužno koristiti vodu iz komunalnog sustava. Postoji niz alternativnih rješenja kao što su podzemne vode, površinske vode, oborine, more pa čak i otpadne vode. Nudimo detaljnu analizu isplativosti pojedinih izvora u odnosu na potrebe, projektiranje i izvedbu sustava. Na taj način moguće je značajno smanjiti trošak vode.

Alternativni izvori vode

Izrada dokumentacije

Našim klijentima omogućavamo kvalitetnu i potpunu uslugu u pripremi dokumentacije za potrebe raznih projekata, među kojima su elaborati za zaštitu okoliša, elaborati za zaštitu i korištenje voda i sl.

Izrada dokumentacije